Van design tot realisatie
Advies op maat
100+ ontwerpideeën
Snel geleverd

Trends in kantoorinrichting

Geschreven door Offify

3 minuten leestijd

Wat zijn de trends in kantoorinrichting voor dit jaar? Een van de momenten die elk jaar weer terugkomen, is het moment dat we even stilstaan bij de kantoorinrichting. We evalueren de trend van het vorige jaar en blikken vooruit. Wat zijn de trends die we gaan zien op het gebied van kleurgebruik, kantoormeubilair en de indeling van de ruimte?

Groen op kantoor

Vorig jaar zagen we duidelijk de invloed van Corona op onze kantoorruimtes: met hybride werkplekken en flexplekken werd ingespeeld op het thuiswerken dat we veelvuldig deden, we zagen veel groen, om al dat binnen zitten te compenseren en werknemers werden met mooie, ergonomische kantoormeubels en vrolijke kleuren verleid om lekker naar kantoor te komen.

Trends-in-kantoorinrichting-groen-op-kantoor

In dit artikel blikken we vooruit: wat zijn de trends in kantoorinrichting die we in 2022 gaan zien, nu we allemaal weer massaal op het kantoor mogen werken? Zijn er bepaalde trends waar we graag nog even aan vasthouden, of wordt 2022 een radicaal ander jaar als het gaat om kantoorinrichting? Je leest er alles over in deze blog!

Net als thuis

Hoewel we allemaal blij zijn weer écht aan het werk te kunnen en we het heerlijk vinden om al onze collega’s weer bij het koffiezetapparaat bij te kunnen praten, missen we het comfort van thuiswerken stiekem ook wel een beetje. En dan bedoelen we natuurlijk niet die drukke huisgenoten en die keukentafel vol kinderen met huiswerk of dagenlang zonder enige sociale interactie. Waar we wel een beetje heimwee naar hebben is die lekkere bank en die zachte eetkamerstoelen die we zelf hebben uitgekozen. We gaan dus in de kantoorinrichting wat huiselijke gezelligheid zien. Waar we in 2021 nog vooral blij waren ons huis uit te mogen, staat die huiselijke bank in 2022 lekker op het kantoor.

Outside in

Een trend die we wél meenemen uit 2021 is de heerlijke hoeveelheid groen. Kamerplanten van groot tot klein dragen niet alleen bij aan het gevoel van gezelligheid op het kantoor, ze zorgen voor een schonere lucht en het de groene kleur werkt opbeurend. Planten dragen nou eenmaal bij aan onze productiviteit, onze concentratie en onze creativiteit. Ook zorgen planten voor een lager ziekteverzuim, dus de kans dat planten ooit ‘uit’ raken, achten wij buitengewoon klein. Een goede reden om die kantoorplanten lekker te vertroetelen dus!

Trends in kantoorinrichting 2022

In 2021 werden onze kantoren overspoeld door kleur. We zagen accentmuren en kleurrijke poefjes en kussens. Voor de kantoor trends 2022 zijn de kleuren iets rustiger. We zien in de trends in kantoorinrichting van 2022 veel natuurlijke groene tinten, een kalm, zelfverzekerd blauw, veel beige en af en toe een optimistisch geel, dat we ook de mode veel terugzien. Op de moodboards zien we veel klassieke, tijdloze ontwerpen, maar ook fris modern design. Elementen van een industriële loft zijn ook favoriet. De bureaus zijn van hout en staal, maar de stoelen zijn oh zo comfortabel en het liefst van mooi, stoer leer.

Trends-in-kantoorinrichting

Samenwerken

Dat we het zo fijn vinden om elkaar weer te zien, en niet alleen via Zoom, wordt in de inrichting van onze kantoorruimtes ook benadrukt. We zien in 2022 veel nadruk op het samenwerken. Van flexplekken tot grote, gezellige tafels, waar we met z’n allen bij elkaar kunnen zitten, alles is gericht op het samenwerken. Ook de koffiehoek wordt uitgebreid met banken of een gezellig zitje, omdat we een heleboel bij te praten hebben na al dat thuiswerken. Het kantoor is in 2022 op z’n allergezelligst!

 

Hoe pas jij de trends in kantoorinrichting dit jaar toe?

Nu je een idee hebt van de trends die we dit jaar gaan zien, loop je misschien al over van de inspiratie. Maar voordat je de bouwmarkt inrent is het goed om te weten dat je via Officeplanner je kantoorruimte ook een virtuele make-over kan geven. Wacht dus nog even met het verven van die accentmuur van vorig jaar, en kijk eerst eens rustig of die huiselijke bank ook zó mooi in de ruimte past dat hij ook duurzaam deel van je kantoorinrichting mag blijven uitmaken. Wil je graag advies van een professional? Dat kan ook! Onze kantoorexperts staan altijd voor je klaar om je te helpen de kantoortrends van 2022 in jouw kantoorruimte toe te passen!

Trends-in-kantoorinrichting-overleggen

Meer weten over trends

Een kantoor inrichten is keuzes maken. De ene na de andere en van groot (welke stijl?) tot klein (stoffen en materialen)? Bij Offify wijzen we je met goed advies en een optimale service graag de weg naar een kantoorinrichting waar je blij van wordt. Dat doen we graag in een vrijblijvend adviesgesprek.