Van design tot realisatie
Advies op maat
100+ ontwerpideeën
Snel geleverd

Inrichting modern kantoor: tips

Geschreven door Offify

4 minuten leestijd

Inrichting modern kantoor: we willen tegenwoordig allemaal graag een moderne kantoorinrichting. De vraag die hierbij opkomt is: hoe vorm je jouw kantoor om tot een moderne werkplek die jouw werknemers elke dag opnieuw voldoende ideeën en inspiratie geeft? Onze designers zochten het uit voor jou!

Wat houdt de inrichting van een modern kantoor in?

Een modern, of eigentijds, kantoor is een werkplek die afgestemd is op de behoeften van deze tijd. Moderne kantoorinrichtingen herken je aan flexibele werkplekken, grote hoeveelheden lichtinval, strak en stijlvol kleurgebruik en design decoratie. Hieronder geven wij jou enkele tips en ideeën voor het inrichten van jouw moderne werkplekken.

Flexibel ingerichte werkplek

De tijden van het hokjesdenken zijn voorbij. En wanneer we niet langer hokjesdenken, heeft ook hokjeswerken geen zin meer. Een flexibele kantoorinrichting, dat is meegaan met de tijd. Zorg voor een grote, open werkruimte waarin al je medewerkers samen kunnen gaan zitten zonder dat het iets uitmaakt wie waar zit. Voorzie daarnaast aparte werkplekken voor momenten waarop er meer privacy vereist is.

Kies voor roomdividers die je snel en gemakkelijk kunt verplaatsen en geef jouw kantoor zo steeds de gewenste indeling. Wees ook flexibel in de keuze van de apparatuur en het meubilair voor jouw kantoorinrichtingen en investeer in praktische en ergonomische zit/sta bureaus, toetsenborden, voet- en polssteunen, etc.

inrichting-modern-kantoor

Inrichting modern kantoor: daglicht

Het belang van voldoende daglicht mag niet onderschat worden in een kantoorinrichting. Licht zorgt voor de aanmaak van vitamines en houdt ons bioritme onder controle. Een gebrek aan daglicht daarentegen, leidt tot concentratieproblemen en dat zal je terugzien aan de prestaties van je medewerkers. Hoe zorg je voor voldoende lichtinval? Simpel! Kies voor een kantoorruimte met grote vensters en plaats de werkplekken van jouw kantoorinrichting zo kort mogelijk bij de vensters.

Stijlvol kleurgebruik: inrichting modern kantoor

Kleur geeft leven aan je interieur. Maar dan wel alleen als je op de juiste manier omgaat met kleurgebruik. De moderne kantoorinrichting is gebaseerd op basiskleuren, zoals grijs, wit of beige. Geef jouw modern kantoor een persoonlijke twist en kies voor kleurrijke meubels of decoratie in meer opvallende kleuren. Werk met strakke lijnen om professioneel over te komen. Horizontale, strakke lijnen zijn the way to go omdat deze een rustgevend effect hebben.

Design decoratie in het kantoor

Een kantoorinrichting zonder decoratie is maar een saaie bedoening. Decoratie kan tegelijkertijd versierend en functioneel zijn. Investeer in trendy kapstokken, rust jouw werkplekken uit met unieke naambordjes of ga voor prullenmanden in een levendige kleur om de inrichting van jouw kantoor compleet te maken.

Inrichting modern kantoor: planten op kantoor

Ook op kantoor zijn planten erg belangrijk. Planten zorgen voor de aanvoer van zuivere lucht en verhogen de concentratie en de productiviteit van je medewerkers. Kies voor planten die onderhoudsvriendelijk zijn zoals, vetplanten of cactussen bijvoorbeeld. Zorg ervoor dat de planten goed in het zicht staan zodat iedereen er elke dag opnieuw van kan genieten.

Belangrijkste trends

Een van de belangrijkste trends in de moderne kantoorinrichting is het gebruik van ergonomische ontwerpen. Een ergonomisch ontwerp is er een dat is gebouwd om de natuurlijke bewegingen van het menselijk lichaam te accommoderen en de belasting van de spieren en gewrichten te verminderen. Dit kan helpen om het risico op letsel te verminderen en het algehele comfort te verbeteren. Enkele voorbeelden van ergonomisch meubilair zijn in hoogte verstelbare bureaus, ergonomische stoelen en toetsenbordlades.

Een andere trend in de moderne kantoorinrichting is het gebruik van multifunctionele stukken. Dit zijn stukken die meerdere doelen dienen, zoals een opbergeenheid die ook dienst doet als scheidingswand of een stoel die kan worden omgebouwd tot een bed. Dit bespaart niet alleen ruimte, maar helpt ook om een efficiëntere en beter georganiseerde werkomgeving te creëren.

Duurzame meubels

Ook meubels gemaakt van duurzame materialen worden steeds populairder. Deze materialen zijn vaak duurzamer en hebben een lagere milieu-impact dan traditionele materialen. Voorbeelden zijn meubels gemaakt van hergebruikt hout, gerecycled plastic en bamboe.

Ook bij de moderne kantoorinrichting speelt technologie een grote rol. Veel kantoorruimtes bevatten nu verschillende technologieën, zoals touchscreen-displays, draadloos opladen en slimme verlichting. Meubilair dat deze technologieën in zijn ontwerp verwerkt, kan helpen om een modernere en efficiëntere werkomgeving te creëren.

Inrichting modern kantoor

Kortom, het meubilair dat we kiezen voor onze kantoorruimtes heeft een grote invloed op onze productiviteit, ons comfort en algeheel welzijn. Door op de hoogte te blijven van de nieuwste trends op het gebied van kantoorinrichting, kunnen we een moderne en efficiënte werkomgeving creëren die productiviteit, samenwerking en comfort bevordert. We moeten dus selectief zijn bij het kiezen van het juiste kantoormeubilair dat bij onze stijl en eisen past.”

Besteed de inrichting van jouw moderne kantoor uit aan Offify

Wil jij ook graag helemaal up-to-date zijn met de moderne kantoorstijl, maar ontbreekt het je aan inspiratie of heb je hier, naast jouw drukke werkzaamheden, zelf echt geen tijd voor? Geen probleem. Wij, van Offify, beschikken over een gemotiveerd team aan ervaren designers die dit met plezier van jou overnemen. Wij transformeren jouw werkplek in de moderne kantoorruimte die jij altijd al gewild hebt. Neem contact met ons op en vraag direct gratis een geheel vrijblijvende offerte op maat van jouw behoeften aan!