Van design tot realisatie
Advies op maat
100+ ontwerpideeën
Snel geleverd

Gezonde werkomgeving: gratis 10 tips

Geschreven door Offify

2 minuten leestijd

Het is belangrijk om een gezonde werkomgeving te creëren in het kantoor, aangezien mensen veel tijd op hun werk spenderen. Een gezonde werkomgeving bevordert niet alleen de productiviteit, maar ook de geestelijke en fysieke gezondheid van de werknemers. Hier zijn enkele manieren om een gezonde kantooromgeving te creëren.

Verlichting

Het is belangrijk om voldoende verlichting te hebben op de werkplek. Dit betekent niet alleen voldoende daglicht, maar ook goede kunstmatige verlichting. Zorg ervoor dat de verlichting niet te helder is en vermijd schittering en reflecties op schermen en oppervlakken.

Ventilatie

Een goede ventilatie is belangrijk om een gezonde en comfortabele werkomgeving te creëren. Het houdt de lucht schoon en vermindert de concentratie van schadelijke stoffen. Zorg ervoor dat ramen en deuren regelmatig open staan en gebruik eventueel ventilatie-systemen.

Temperatuur

Een comfortabele temperatuur is belangrijk om te voorkomen dat medewerkers zich moe of uitgeput voelen. Het is beter om een lagere temperatuur te handhaven in plaats van hoge temperaturen te verhogen.

Meubilair

Investeer in comfortabele meubels, zoals stoelen en bureaus, die aan de specifieke behoeften van medewerkers voldoen. Zorg ervoor dat bureaus en stoelen op de juiste hoogte zijn en de juiste ondersteuning bieden aan de rug en armen.

Gezonde werkomgeving: beweging

Het is belangrijk om regelmatig te bewegen tijdens het werk om te voorkomen dat medewerkers zich stijf of vermoeid voelen. Maak gebruik van verstelbare bureaus en bied medewerkers de mogelijkheid om tijdens het werk te bewegen en te stretchen.

Een gezonde werkplek: Planten

Planten kunnen een positieve impact hebben op de gezondheid en het welzijn van medewerkers. Ze verbeteren de luchtkwaliteit en verminderen stress en vermoeidheid. Plaats planten op verschillende plaatsen in het kantoor om een gezonde en aangename omgeving te creëren.

gezonde-werkomgeving

Geluidsniveau

Voor een een gezonde en vitale werkomgeving is het belangrijk om een aangenaam geluidsniveau te handhaven in het kantoor. Dit betekent dat er geen hinderlijke geluiden zijn, zoals hard pratende collega’s of lawaai van printers en telefoons.

Door deze tips toe te passen, creëer je een gezonde werkomgeving. Dit zorgt niet alleen voor een beter concentratievermogen en minder stress, maar ook voor een meer plezierige werkdag. Zorg ervoor dat je werkomgeving aangepast is aan jouw behoeften en maak er een gezonde plek van!

Extra tip: functionele kantoorinrichting:

Een goed ontworpen kantoor is essentieel voor een efficiënte en productieve werkomgeving. Het ontwerp van een kantoor heeft een grote impact op de productiviteit en het welzijn van werknemers. Een goede kantoorontwerp moet functioneel, comfortabel en uitnodigend zijn. In dit artikel bespreken we de belangrijkste factoren die van invloed zijn op het ontwerp van een kantoor.

Een ergonomisch ontwerp is van groot belang voor de productiviteit en het comfort van de werknemers. Een goede bureaustoel en verstelbare schermen en toetsenborden kunnen helpen bij het voorkomen van vermoeidheid en rug- en nekpijn. Ook de verlichting moet goed worden ontworpen om reflecties op schermen te voorkomen en een aangename werkomgeving te creëren.